Schoorsteen reinigen en onderhoud door erkende schoorsteenvegers

Schoorsteen reinigen en onderhoud

Vind een erkende schoorsteenveger

Vrijblijvende aanvraag
Gecertificeerd

schoorsteenvegers

1.000+

tevreden klanten

Gratis

offerte aanvraag

Schoorsteen reinigen in Vlaanderen en Brussel


Heeft u een mooie schoorsteen op uw dak staan? Vergeet dan niet uw schoorsteen te laten vegen. Het regelmatig reinigen van de schoorsteen is bovendien heel belangrijk voor uw eigen veiligheid en verzekeringsvoorwaarden. MijnGemeenteMijnOfferte brengt daarom zowel particulieren als bedrijven in contact met betrouwbare experts. Zij reinigen:


 • schouwen
 • verwarmingsketels
 • stoven
 • haarden
 • ketels en stoomketels


MijnGemeenteMijnOfferte koppelt u aan de erkende schoorsteenvegers van Vlaanderen en Brussel. Zowel een gewone reiniging als industriële reiniging zijn mogelijk, evenals extra diensten als netten plaatsen, nesten verwijderen en het verwijderen van asbest. Is uw schoorsteen toe aan onderhoud? Via de knop hieronder bekijkt u geheel vrijblijvend de mogelijkheden in uw gewest!

Vrijblijvende aanvraag

Voor schoorsteen onderhoud en een erkende attest in Vlaanderen en Brussel

Wettelijk verplichte attest

Een goed onderhouden schoorsteen is zeer belangrijk. Een derde van de woningbranden wordt namelijk veroorzaakt door een slecht onderhouden schoorsteen, schouw of rookkanaal. Zet uw eigen veiligheid dus voorop en laat jaarlijks onderhoud plegen. Een schoongemaakt en onderhouden rookkanaal verbetert het stoken bovendien aanzienlijk. Zo bespaart u dus flink op uw energiefactuur!


In België is het daarnaast wettelijk verplicht jaarlijks de schoorsteen te laten vegen. Dit onderhoud moet gebeuren door een erkend schoorsteenveger. Alleen deze kan namelijk een attest afgeven, welke nodig is voor uw verzekering. Zonder attest heeft u geen wettelijke bescherming. Bent u huurder van het pand? Houd er dan rekening mee dat u deze erkende attest meestal verplicht zelf moet regelen.

Doe meteen een onderhoudsaanvraag

Schoorsteen onderhoud: meer dan reinigen alleen

Het onderhoud van uw schoorsteen stopt natuurlijk niet bij reiniging. Onze partners zijn allen gecertificeerd volgens de VCA en zeer ervaren. Zij leveren dan ook bijkomende diensten als:

 • het plaatsen van een geheel nieuwe schoorsteen

 • het verwijderen van asbest

 • het plaatsen van vaste of flexibele inox buizen

 • het plaatsen van een regenkap 

 • het voegen van de schouw of metselwerk van de schoorsteen

 • lood vervangen

 • netten leggen en bestaande vogelnesten verwijderen 


Dit doen zij voor alle soorten rookkanalen en lengtes, van stenen rookkanalen tot aan enkelwandige, dubbelwandige en flexibele rookkanalen van inox. Meer weten? Vraag via het formulier hieronder een geheel vrijblijvende offerte aan!

Op zoek naar betrouwbare vakmensen in uw regio voor het onderhoud van uw schoorsteen? Vraag een vrijblijvende offerte aan en MijnGemeenteMijnOfferte brengt u met hen in contact!

Vrijblijvende aanvraag

Vrijblijvende aanvraag